sâmbătă, 15 iunie 2019

"Art with Lego bricks" Proiect eTwinning 2018-2019, Grupa Strumfilor-Mare B







Pentru a vizualiza proiectul și rezultatele lui, accesați link-ul

”MY SCHOOL, MY DREAMLAND” -Proiect eTwinning –Grupa mare B- Ștrumfii , 2018-2019





Scopul proiectului a fost acela de a crea oportunități prin care să crească și să se dezvolte experiența de comunicare copiilor, de a facilita abilitățile sociale prin implicarea într-un proiect comun; dezvoltarea competențelor și abilităților de utilizare a limbii engleze și a instrumentelor digitale; cultivarea creativității și conștiinței critice. În proiect au fost implicate 5 țări: Italia, Grecia, Turcia, Republica Cehă și România.
Obiectivele acestui proiect au urmărit: cultivarea abilităților copiilor de a gândi critic despre școlile proprii, oferirea posibilității copiilor de a crea o producție comună, cultivarea imaginației copiilor referitor la școlile pe care și le doresc, dezvoltarea creativității prin realizarea unei mascote, îmbunătățirea competențelor de comunicare ale copiilor într-o limbă străină prin intermediul scrisorilor, videoconferințelor, prin intermediul tuturor activităților proiectului, dezvoltarea abilitățile digitale ale copiilor-prin crearea unei schițe de animație utilizând instrumentele Web 2.0.

          Proiectul s-a derulat pe parcursul unui an școlar, având un program bine stabilit. În septembrie –octombrie fiecare partener a realizat un Logo pentru proiect, copiilor li s-au creat conturi în Twin Space și au votat pentru Logo-ul favorit, Totodată, copiii au realizat desene cu școala pe care și-o doresc, alcătuindu-se o broșură comună cu desenele și explicațiile copiilor. Broșura poate fi accesată: https://www.canva.com/design/DADIgSJ1OFo/UjC1hyaipjvNV_cxYr5qGQ/edit

În noiembrie-decembrie-ianuarie, au fost programate trei activități:
1.Crearea de către fiecare partner a unei mascote reprezentative pentru fiecare țară: Păcală –România, Pinocchio-Italia, Pepee-Turcia, Athena-Grecia și Pat și Mat-Republica Cehă.
2. Crearea unei machete 3 D a unei săli de clasă, laborator, curtea de joc, etc. aunei școli ”de vis”. Profesorii s-au întâlnit on-line și s-a decis care machete va fi realizată. Copiii din România au ales curtea de joc. 

3. Întâlnire online între copii-prezentarea mascotelor și a machetelor 3D.
În februarie, copiii au realizat scrisori despre școala lor, scrisori care au fost trimise fiecărui partener. Accesați link-ul : https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dnEoZ4h94l8

În martie-aprilie, copiii au învățat noțiuni despre codare. Fiecare mascotă a fost realizată, utilizând coduri de culoare.
În luna mai, copiii au realizat cu ajutorul aplicației Scratch, o scurtă poveste, în care mascotele țărilor partenere erau principalele personaje, prezentând prin scurte dialoguri, școala pe care au realizat-o copiii în machetele 3D. Fiecare țară a realizat o parte a poveștii- a începu Grecia,a continuat Italia, România, Turcia și Republica Cehă.

Copiii s-au întâlnit online, au jucat un joc interactiv, părinții au fost invitați în proiect, evaluând activitatea copiilor, pe parcursul acestui an.

Proiectul poate fi vizualizat accesând link-ul https://twinspace.etwinning.net/74134/home.

sâmbătă, 12 ianuarie 2019

eTwinning la Grădinița cu program prelungit nr.1 Târgoviște


În anul școlar 2018-2019, copiii grupei mare B-Ștrumfii sunt implicați în derularea mai multor proiecte eTwinning. Proiectele eTwinning au ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între unități școlare din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi copiii în activităţi noi de învăţare: crearea de diverse produse educaţionale care implică utilizarea noilor tehnologii şi în elaborarea cărora colaborează cu echipe din alte ţări. 
Proiectul "My little Homeland - local heritage" se concentrează asupra a cinci teme principale privind moștenirea culturală: monumente, eroi istorici, patrimoniu natural, artă și bucătărie din diferite țări. Europa are o gamă largă și variată de materiale încorporate de patrimoniul cultural al țărilor lor. Colaborarea și întâlnirile culturale comune vor extinde orizonturile copiilor, iar natura transcurriculară a proiectului va contribui la dezvoltarea abilităților de bază.


Scopul proiectului  MY SCHOOL, MY DREAMLAND” este de a crea oportunități care să crească și să dezvolte experiența de comunicare; să faciliteze aptitudinile sociale printr-un proiect comun; să dezvolte competențele și abilitățile de utilizare a limbii engleze și a instrumentelor digitale; pentru a spori creativitatea și conștiința critică.

Jocul cu Lego ne oferă nenumărate posibilități de utilizare, oferind ocazia de a crea, în timp ce copiii își folosesc fantezia, imaginația, memoria și creativitatea. De aceea copiii sunt implicați în proiectul ”Art with Lego bricks”Arta vizuală ca limbă universală fără granițe și limitări ne permite să comunicăm cu întreaga lume. Ne dă posibilitatea de a crea, de a ne realiza, de a exprima ideile și visele noastre. Proiectul se concentrează pe interpretarea operelor de artă prin intermediul pieselor Lego, care se va transforma în opere de artă originală și personalizată.