vineri, 30 octombrie 2020

 

PROIECT eTWINNING Growing with colors


Copiii grupei mică A-Ștrumfii vor fi implicați în implementarea unui nou proiect eTwinning, în anul școlar 2020-2021.

Culorile au o legătură directă cu dezvoltarea copilului. Utilizarea culorii (jucării colorate, figuri colorate, contactul cu culorile naturii) contribuie la îmbunătățirea motorului, cognitiv, raționament, vorbire, auz, printre alte funcții. Interesul copilului pentru culori este vizibil, culorile sunt văzute ca parte a obiectelor, creând o asociere între ele (culoarea norilor, culoarea mașinii, culoarea mingii, ...). Copilul este complet influențat de culori încă de la începutul vieții, verificând aceleași mulți ani buni. Vom folosi culoarea pentru a stimula dezvoltarea și creșterea copilului într-un mod armonios, motivant și distractiv.

Obiectivele proiectului sunt:

* Distrează-te învățând culorile

* Explorați și descoperiți culorile în aer liber și în interior

* Dezvoltă imaginația și creativitatea

* Creșteți vocabularul și modalitățile de înțelegere a realității vizuale

* Împărtășiți descoperirile și învățăturile făcute cu explorarea culorilor

* Cooperează cu partenerii în selectarea resurselor și promovarea strategiilor

Procedura de lucuru va fi următoarea:

În fiecare lună ne vom concentra pe o singură culoare și vom face trei activități special cu această culoare. Acestea sunt:

Activitatea 1 - realizarea unei opere de artă în care culoarea predominantă este culoarea lunii (de exemplu realizarea unui proiect de artă cu galben)

Activitatea 2 - explorează un cântec, o poezie sau o poveste în care vorbește despre culoarea, despre un obiect, despre un animal de culoare pe care îl explorăm.

Activitatea 3 - desfășurați un experiment, o explorare care include elemente cu culoarea pe care o explorăm. (de exemplu realizarea de timbre de fructe)

Acestea ar fi activități comune, dar permit, de asemenea, fiecărui profesor de grădiniță să dezvolte proiectul în funcție de dezvoltarea și interesele grupului său. Deoarece fiecare clasă și fiecare profesor este diferit, nu vom face aceleași proiecte de artă sau nu vom citi aceleași povești. Dar putem împărtăși ceea ce am făcut și ne putem îmbogăți învățarea culorilor prin aceasta.

miercuri, 28 octombrie 2020

 Unlimited Green  Infinite Blue

                          un nou proiect eTwinning la 

                        Grădinița cu PP nr.1 Târgoviște



Copiii grupei mică A-Ștrumfii vor fi implicați în implementarea unui nou proiect eTwinning, în anul școlar 2020-2021.

Astăzi, ne confruntăm cu o problemă care privește toate ființele vii din lume: încălzirea globală. Una dintre cele mai importante consecințe ale încălzirii globale este schimbările climatice și schimbările negative pe care le aduce. Aceste schimbări negative au efecte care ne pot determina să lăsăm o lume incoloră generațiilor viitoare. Este în mâinile noastre să creăm o lume mai locuibilă, cu verdeață nelimitată și blues nesfârșit. Pentru aceasta, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să creștem conștientizarea generațiilor următoare și să le sporim sensibilitatea. Proiectul își propune să îi facă pe copii să realizeze efectele negative ale schimbărilor climatice și să creeze soluții. Ghețarii se topesc, resursele noastre de apă se epuizează, verdele se usucă, seceta crește, generațiile animalelor se epuizează, iar planeta noastră continuă să solicite ajutor. Ce ar trebui să facem pentru o lume verde și infinită albastră? În acest proiect, vom găsi răspunsurile la aceste întrebări cu activitățile.

Obiectivele proiectului sunt:

• Dezvoltarea conștientizării schimbărilor climatice  la copiii preșcolari.

• Creșterea gradului de conștientizare cu privire la încălzirea globală și poluarea mediului.

• Să recunoască și să colaboreze cu colegii și mediile educaționale din diferite școli.

• Cultivarea dragostei față de natură.

• Să conștientizeze că animalele din natură au dreptul la viață.

•  Creșterea sensibilității la schimbările climatice.

• Conștinetizarea atitudinilor și comportamentelor care pot dăuna climatului și naturii.

• Dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor.

• Dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor.

• Să ofere copiilor abilități specifice secolului XXI.