miercuri, 22 aprilie 2020

PROIECT eTWINNING ”GRĂDINIȚA DE ACASĂ!”

Vacanța forțată impusă de pandemia cu COVID 19 a luat prin surprindere întregul sistem de învățământ românesc.  În această perioadă care ne pune la încercare din punct de vedere fizic, psihic și moral, copiii rămân marea bucurie și marea provocare. Cum ar trebui să ne organizăm, cum putem să-i implicăm pe copii, astfel încât timpul petrecut acasă să fie reținut de ei ca o perioadă de conectare cu părinții, mai mult decât despre coronavirus și panică? Cum îi ajutăm pe copiii preșcolari să depășească aceste zile? Astfel a apărut proiectul eTwinning ”Grădinița de acasă”.  
Acest proiect  a fost creat pentru a oferi un spațiu de învățare online, rspectând ritmul propriu de învățare al fiecărui copil preșcolar, pentru  activitățile din domeniul preșcolar în perioada închiderii grădinițelor. Activitățile proiectului  au fost orientate de principiile prevăzute în Curriculumul pentru educație TIMPURIE. Activitățile vor fi organizate pentru preșcolarii grupelor mari, urmărind conținuturile prevăzute în Curriculum pentru domeniile experiențiale: Domeniul Știință- Cunoașterea Mediului și Activități matematice, Domeniul Educarea Limbajului și a Comunicării, Domeniul Psiho-Motor, Domeniul Educație Creativă: Activitate Artistico-plastică și Educație muzicală, Domeniul Om și Societate: Educașie pentru Societate și Activitate practică.
Obiectivele au respectat Curriculumul pentru educatia timpurie 2019, referindu-se la activitățile pe domenii experiențiale-ADE și consider că vor contribui la formarea următoarelor competențe:
¯  Dezvoltarea creativităţii şi expresivităţii limbajului oral
¯  Dezvoltarea operaţiilor intelectuale prematematice
¯  Dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a mediului înconjurător, precum şi stimularea curiozităţii pentru investigarea acestuia
¯  Cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare în societate; educarea abilităţii de a intra în relaţie cu ceilalţi
¯  Formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, modelaje
¯  Cunoaşterea deprinderilor igienico-sanitare pentru menţinerea stării de sănătate.
Prin intermediul părinților, copiii grupei mare C-Ștrumfii au derulat activități diverse, activități sugerate de către cadrul didactic, acoperind toate categoriile de activități , respectând planificarea calendaristică anuală. 

Produsul final se va constitui într-un material video, care va cuprinde aspecte ale desfășurării activităților pentru întreaga perioadă a proiectului.Totodată, în Materiale se vor regăsi toate textele prezentate, fișele de activitate independentă.