vineri, 30 octombrie 2020

 

PROIECT eTWINNING Growing with colors


Copiii grupei mică A-Ștrumfii vor fi implicați în implementarea unui nou proiect eTwinning, în anul școlar 2020-2021.

Culorile au o legătură directă cu dezvoltarea copilului. Utilizarea culorii (jucării colorate, figuri colorate, contactul cu culorile naturii) contribuie la îmbunătățirea motorului, cognitiv, raționament, vorbire, auz, printre alte funcții. Interesul copilului pentru culori este vizibil, culorile sunt văzute ca parte a obiectelor, creând o asociere între ele (culoarea norilor, culoarea mașinii, culoarea mingii, ...). Copilul este complet influențat de culori încă de la începutul vieții, verificând aceleași mulți ani buni. Vom folosi culoarea pentru a stimula dezvoltarea și creșterea copilului într-un mod armonios, motivant și distractiv.

Obiectivele proiectului sunt:

* Distrează-te învățând culorile

* Explorați și descoperiți culorile în aer liber și în interior

* Dezvoltă imaginația și creativitatea

* Creșteți vocabularul și modalitățile de înțelegere a realității vizuale

* Împărtășiți descoperirile și învățăturile făcute cu explorarea culorilor

* Cooperează cu partenerii în selectarea resurselor și promovarea strategiilor

Procedura de lucuru va fi următoarea:

În fiecare lună ne vom concentra pe o singură culoare și vom face trei activități special cu această culoare. Acestea sunt:

Activitatea 1 - realizarea unei opere de artă în care culoarea predominantă este culoarea lunii (de exemplu realizarea unui proiect de artă cu galben)

Activitatea 2 - explorează un cântec, o poezie sau o poveste în care vorbește despre culoarea, despre un obiect, despre un animal de culoare pe care îl explorăm.

Activitatea 3 - desfășurați un experiment, o explorare care include elemente cu culoarea pe care o explorăm. (de exemplu realizarea de timbre de fructe)

Acestea ar fi activități comune, dar permit, de asemenea, fiecărui profesor de grădiniță să dezvolte proiectul în funcție de dezvoltarea și interesele grupului său. Deoarece fiecare clasă și fiecare profesor este diferit, nu vom face aceleași proiecte de artă sau nu vom citi aceleași povești. Dar putem împărtăși ceea ce am făcut și ne putem îmbogăți învățarea culorilor prin aceasta.

miercuri, 28 octombrie 2020

 Unlimited Green  Infinite Blue

                          un nou proiect eTwinning la 

                        Grădinița cu PP nr.1 Târgoviște



Copiii grupei mică A-Ștrumfii vor fi implicați în implementarea unui nou proiect eTwinning, în anul școlar 2020-2021.

Astăzi, ne confruntăm cu o problemă care privește toate ființele vii din lume: încălzirea globală. Una dintre cele mai importante consecințe ale încălzirii globale este schimbările climatice și schimbările negative pe care le aduce. Aceste schimbări negative au efecte care ne pot determina să lăsăm o lume incoloră generațiilor viitoare. Este în mâinile noastre să creăm o lume mai locuibilă, cu verdeață nelimitată și blues nesfârșit. Pentru aceasta, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să creștem conștientizarea generațiilor următoare și să le sporim sensibilitatea. Proiectul își propune să îi facă pe copii să realizeze efectele negative ale schimbărilor climatice și să creeze soluții. Ghețarii se topesc, resursele noastre de apă se epuizează, verdele se usucă, seceta crește, generațiile animalelor se epuizează, iar planeta noastră continuă să solicite ajutor. Ce ar trebui să facem pentru o lume verde și infinită albastră? În acest proiect, vom găsi răspunsurile la aceste întrebări cu activitățile.

Obiectivele proiectului sunt:

• Dezvoltarea conștientizării schimbărilor climatice  la copiii preșcolari.

• Creșterea gradului de conștientizare cu privire la încălzirea globală și poluarea mediului.

• Să recunoască și să colaboreze cu colegii și mediile educaționale din diferite școli.

• Cultivarea dragostei față de natură.

• Să conștientizeze că animalele din natură au dreptul la viață.

•  Creșterea sensibilității la schimbările climatice.

• Conștinetizarea atitudinilor și comportamentelor care pot dăuna climatului și naturii.

• Dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor.

• Dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor.

• Să ofere copiilor abilități specifice secolului XXI.

sâmbătă, 20 iunie 2020














eTwinning Project 2020

Užbaik mokslo metus linksmai su gegužės iššūkiais! / A fun countdown to the summer!

During May-June 2020, 4 countries- Lithuania, Serbia, Turkey and Romania, carried out a short project called Užbaik mokslo metus linksmai su gegužės iššūkiais! / A fun countdown to the summer!
Short project "A fun countdown to the summer!" invited you to complete the school year with fun. The goal of this project was to bring classes and school communities together, inviting students to complete the many fun activities recorded on the calendar. 

An eBook about Romanian children' activities you could see below:


vineri, 19 iunie 2020

GRĂDINIȚA DE ACASĂ- Proiect eTwinning

În perioada martie-iunie 2020, grupa mare A-Buburuze ( prof. Ciobanu Elena Monica)  și grupa mare C-Ștrumfii ( prof. Popescu Florina) au derulat proiectul eTwinning ”Grădinița de acasă”. Proiectul  a fost creat pentru a oferi un spațiu de învățare online, respectând ritmul propriu de învățare al fiecărui copil preșcolar, pentru activitățile din domeniul educației timpurii, în perioada închiderii grădinițelor. Activitățile proiectului au fost orientate de principiile prevăzute în Curriculumul pentru educație timpurie, 2019. 
Aspecte din timpul derulării proiectului, găsiți în materialele de mai jos și în eBook-ul care reprezintă produsul final al proiectului:



Graficele de mai jos reprezintă feed-back-ul oferit de către copii și părinți, la finalul proiectelor.




duminică, 24 mai 2020


PROIECT eTWINNING "A fun countdown to the summer!"


Proiectul scurt "A fun countdown to the summer!" invită la completarea anului școlar cu distracție. Scopul acestui proiect este acela de a reuni clase și comunitățile școlare, invitând elevii să finalizeze numeroasele activități distractive înregistrate în calendar. Cu elevii / copiii se poate crea propriul calendar din mai cu evenimente distractive. Elevii/copii pot face fotografii sau își pot scrie impresiile despre cum s-au simțit pe perioada aceatsa, când școlile/grădinițele sunt închise.
Scopul acestui proiect este de a reuni clase și comunitățile școlare, invitând elevii să finalizeze numeroasele activități distractive înregistrate în calendar.
În proiect sunt implicate 15 profesori din patru țări: Lituania, Turcia, Serbia și România.


miercuri, 22 aprilie 2020

PROIECT eTWINNING ”GRĂDINIȚA DE ACASĂ!”

Vacanța forțată impusă de pandemia cu COVID 19 a luat prin surprindere întregul sistem de învățământ românesc.  În această perioadă care ne pune la încercare din punct de vedere fizic, psihic și moral, copiii rămân marea bucurie și marea provocare. Cum ar trebui să ne organizăm, cum putem să-i implicăm pe copii, astfel încât timpul petrecut acasă să fie reținut de ei ca o perioadă de conectare cu părinții, mai mult decât despre coronavirus și panică? Cum îi ajutăm pe copiii preșcolari să depășească aceste zile? Astfel a apărut proiectul eTwinning ”Grădinița de acasă”.  
Acest proiect  a fost creat pentru a oferi un spațiu de învățare online, rspectând ritmul propriu de învățare al fiecărui copil preșcolar, pentru  activitățile din domeniul preșcolar în perioada închiderii grădinițelor. Activitățile proiectului  au fost orientate de principiile prevăzute în Curriculumul pentru educație TIMPURIE. Activitățile vor fi organizate pentru preșcolarii grupelor mari, urmărind conținuturile prevăzute în Curriculum pentru domeniile experiențiale: Domeniul Știință- Cunoașterea Mediului și Activități matematice, Domeniul Educarea Limbajului și a Comunicării, Domeniul Psiho-Motor, Domeniul Educație Creativă: Activitate Artistico-plastică și Educație muzicală, Domeniul Om și Societate: Educașie pentru Societate și Activitate practică.
Obiectivele au respectat Curriculumul pentru educatia timpurie 2019, referindu-se la activitățile pe domenii experiențiale-ADE și consider că vor contribui la formarea următoarelor competențe:
¯  Dezvoltarea creativităţii şi expresivităţii limbajului oral
¯  Dezvoltarea operaţiilor intelectuale prematematice
¯  Dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a mediului înconjurător, precum şi stimularea curiozităţii pentru investigarea acestuia
¯  Cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare în societate; educarea abilităţii de a intra în relaţie cu ceilalţi
¯  Formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, modelaje
¯  Cunoaşterea deprinderilor igienico-sanitare pentru menţinerea stării de sănătate.
Prin intermediul părinților, copiii grupei mare C-Ștrumfii au derulat activități diverse, activități sugerate de către cadrul didactic, acoperind toate categoriile de activități , respectând planificarea calendaristică anuală. 

Produsul final se va constitui într-un material video, care va cuprinde aspecte ale desfășurării activităților pentru întreaga perioadă a proiectului.Totodată, în Materiale se vor regăsi toate textele prezentate, fișele de activitate independentă.