sâmbătă, 12 ianuarie 2019

eTwinning la Grădinița cu program prelungit nr.1 Târgoviște


În anul școlar 2018-2019, copiii grupei mare B-Ștrumfii sunt implicați în derularea mai multor proiecte eTwinning. Proiectele eTwinning au ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între unități școlare din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi copiii în activităţi noi de învăţare: crearea de diverse produse educaţionale care implică utilizarea noilor tehnologii şi în elaborarea cărora colaborează cu echipe din alte ţări. 
Proiectul "My little Homeland - local heritage" se concentrează asupra a cinci teme principale privind moștenirea culturală: monumente, eroi istorici, patrimoniu natural, artă și bucătărie din diferite țări. Europa are o gamă largă și variată de materiale încorporate de patrimoniul cultural al țărilor lor. Colaborarea și întâlnirile culturale comune vor extinde orizonturile copiilor, iar natura transcurriculară a proiectului va contribui la dezvoltarea abilităților de bază.


Scopul proiectului  MY SCHOOL, MY DREAMLAND” este de a crea oportunități care să crească și să dezvolte experiența de comunicare; să faciliteze aptitudinile sociale printr-un proiect comun; să dezvolte competențele și abilitățile de utilizare a limbii engleze și a instrumentelor digitale; pentru a spori creativitatea și conștiința critică.

Jocul cu Lego ne oferă nenumărate posibilități de utilizare, oferind ocazia de a crea, în timp ce copiii își folosesc fantezia, imaginația, memoria și creativitatea. De aceea copiii sunt implicați în proiectul ”Art with Lego bricks”Arta vizuală ca limbă universală fără granițe și limitări ne permite să comunicăm cu întreaga lume. Ne dă posibilitatea de a crea, de a ne realiza, de a exprima ideile și visele noastre. Proiectul se concentrează pe interpretarea operelor de artă prin intermediul pieselor Lego, care se va transforma în opere de artă originală și personalizată.